UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пайетт розповів, коли Україна отримає чергову партію військової допомоги від США

Ракетних комплексів "Джавелін" поки чекати не доводиться.

В Україну скоро надійде чергова партія військової допомоги із США, заявив американський посол Джеффрі Пайетт в ефірі "Радіо Свобода".

"США надали Україні безпекову допомогу на 600 мільйонів доларів. І я дуже пишаюся тим, що досягнуто – і наші військові навчання у Яворові, і сучасна зброя, ще понад тисяча приборів нічного бачення. Нові поставки будуть у найближчі дні. Завдяки цій допомозі багато життів українських солдатів було врятовано", – сказав Пайетт.

На запитання, чи отримає Україна коли-небудь відомі протитанкові ракетні комплекси "Джавелін", дипломат відповів, що наша країна здатна сама забезпечити себе необхідною зброєю.

"Україна має потужну оборонну промисловість і має здатність виробляти власну амуніцію. Я сподіваюся, що завдяки співпраці між нашими промисловими галузями в найближчі місяці і роки потужності оборонної промисловості України будуть зміцнюватися", – підкреслив американський дипломат.

Читайте також: Україна навряд чи отримає летальну зброю від США до виборів президента – Чалий

Раніше Джеффрі Пайетт заявив про те, що США не хочуть посилити розкол з ЄС в питанні надання летальної зброї Україні.

Оборонний бюджет США-2016 передбачає виділення Україні 300 мільйонів доларів військової допомоги. Нагадаємо, в 2014-2015 роках США вже надали Україні військову допомогу на 260 мільйонів доларів, включаючи постачання наметів, бронежилетів, тепловізорів, транспортних засобів, медичного та інженерного спорядження, портативних радіостанцій, противоминометных радарів і патрульних катерів. У той же час, Сполучені Штати не постачають Україні летального озброєння.