UA / RU
Підтримати ZN.ua

Парламент Ірландії засудив агресію Росії щодо України і незаконну анексію Криму

Ірландські парламентарії закликали всі сторони, насамперед Російську Федерацію, дотримуватися негайного мирного врегулювання ситуації в Україні з повним дотриманням своїх двосторонніх та багатосторонніх зобов'язань щодо поваги до суверенітету і територіальної цілісності України.

Палата представників (Дойл) парламенту Ірландії 3 квітня прийняла резолюцію із засудженням агресії Росії щодо України і підтримкою суверенітету і територіальної цілісності української держави.

"У резолюції наголошується на нелегітимності "референдуму" у Криму 16 березня, проведеного без дотримання мінімальних демократичних гарантій, він не може бути інструментом для зміни кордонів між Росією і Україною", - заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс на брифінгу у п'ятницю, 4 квітня в Києві.

Він підкреслив, що Дойл Ірландії засудив незаконну анексію Криму Російською Федерацією, яка порушує суверенітет, політичну незалежність, єдність і територіальну цілісність України.

"Ірландські парламентарії закликали всі сторони, насамперед Російську Федерацію, дотримуватися негайного мирного врегулювання ситуації в Україні з повним дотриманням своїх двосторонніх та багатосторонніх зобов'язань щодо поваги до суверенітету і територіальної цілісності України", - підкреслив Перебийніс. !zn

Читайте також:

ООН вважає Крим українським згідно з резолюцією Генасамблеї

НАТО: Росія може досягти цілей вторгнення в Україну за 3-5 днів

Меджліс делегував двох представників до складу Ради міністрів Криму

Путін зателефонував Меркель і заявив про необхідність зняти блокаду Придністров'я і знайти "справедливе" вирішення проблеми