UA / RU
Підтримати ZN.ua

Основна сесія НМТ: понад 287 тисяч випускників складатимуть тестування

Близько 20 тисяч осіб складатимуть мультитест за кордоном.

Через війну, яку розв'язала Росія, в Україні зазнав змін освітній процес. Так, вже три роки поспіль випускники складатимуть національне мультипредметне тестування (НМТ) замість ЗНО. В Українському центрі оцінювання якості освіти (УЦОЯО) розповіли про підсумки реєстрації на основну сесію НМТ.

В УЦОЯО зазначили, що за підсумками основного періоду реєстрації понад 287 тисяч осіб отримали повідомлення про успішну реєстрацію і можливість сформувати сертифікат НМТ.

Читайте також: Реєстрація на НМТ: коли розпочнеться додатковий період

«Для участі в основній сесії НМТ 2024 року зареєструвалося 231 118 цьогорічних випускників і 56 663 випускників минулих років. Серед зареєстрованих учасників 267 898 осіб виявили бажання проходити тестування в Україні, а 19 883 ー за кордоном», – йдеться у повідомленні.

Учасники, які успішно зареєструвалися, під час мультитесту виконуватимуть три обов’язкові тести, а саме з української мови, математики та історії України.

Також обов’язковим етапом під час реєстрації був вибір із запропонованих переліків навчального предмета на вибір.

Вступники, які реєструвалися під час основного періоду, віддали перевагу:

У цьому році деякі учасники НМТ скористалися правом складати його мовою національних меншин і корінних народів.

«Загалом 508 учасників скористалися цим правом і замовили переклад завдань хоча б одного з предметів або польською (35 осіб), або румунською (65 осіб), або угорською (408 осіб) мовою», – додали в УЦОЯО.

У 2024 році основна сесія НМТ триватиме з 14 травня до 25 червня. В УЦОЯО зауважили, що з міркувань безпеки інформація про час і місце проведення мультитесту в Україні не публікується.

УЦОЯО

Раніше ми писали, який мінімальний бал повинні набрати вступники на НМТ, щоб вступити у заклади вищої освіти.