UA / RU
Підтримати ZN.ua

Опалювальний сезон в Україні може початися раніше

Відповідно до законодавства опалювальний сезон може розпочатися не 15 жовтня, а раніше, якщо середньодобова температура повітря протягом трьох днів триматиметься на рівні не більше 8º С.

Опалювальний сезон у тих регіонах, де середньодобова температура повітря протягом трьох днів триматиметься на рівні не більше 8º С, може початися раніше, заявив на виїзній колегії Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства в Івано-Франківську у середу, 25 вересня, віце-прем'єр Олександр Вілкул.

"З 1 жовтня нам треба почати наповнення і прокручування мереж. До 5 жовтня, максимум 7, ми повинні подати теплоносії до соціальних об'єктів. Це - школи, дитсадки та лікарні. До 15 жовтня - до всіх житлових будинків. Втім, якщо середньодобова температура буде нижчою, ніж 8 градусів тепла, то можна починати опалювальний сезон раніше", - зазначив він.

Зараз, за словами Вілкула, підготовчі роботи до опалювального сезону в Україні зроблено на 98%. Готовність житлового фонду становить понад 97%.

Для підприємств ЖКГ віце-прем'єр поставив завдання у період опалювального сезону скоротити споживання природного газу щонайменше на 5%.

Як повідомлялося раніше, скорочення споживання газу планується досягти завдяки проведенню модернізації енергозабезпечення. Якщо в опалювальному періоді 2012 року Україна використовувала 8,5 млрд куб. м. газу, то у 2013 цей показник повинен скласти 8,1 млрд куб. м.

Згідно з прогнозом середньодобова температура у зимовий період в Україні перебуватиме на рівні минулих років, аномальних явищ не очікується. !zn

Читайте також:

Підприємства теплокомуненерго скоротять споживання газу на 5% у цьому опалювальному сезоні

У Чернігівській області пропонують опалювати школи за рахунок батьків

Підвищити енергоефективність українським містам заважають труднощі з залученням кредитів

"Нафтогаз" збільшить імпорт газу з Росії до 25 млрд куб.м