UA / RU
Підтримати ZN.ua

ООН: Кількість українських біженців може перевищити 8 мільйонів

В ООН закликали збільшити підтримку країн, які приймають біженців з України.

В ООН прогнозують, що понад 8 мільйонів людей можуть покинути Україну. За перший місяць вторгнення РФ Україну покинуло понад 4 мільйони людей. Минулого тижня кількість українських біженців перевищила 5 мільйонів, повідомляє NPR.

Тепер в УВКБ ООН очікують, що близько 8,3 мільйона людей покинуть Україну. В ООН також закликали до збільшення фінансової підтримки для українських біженців та країн, які їх приймають.

Крім того, УВКБ ООН закликає переглянути регіональний план реагування на потреби біженців.

Представник УВКБ ООН Шабиа Манту заявила, що пріоритети будуть надаватися продовольчій безпеці, освіті, базовим потребам, матеріально-технічному забезпеченню, а також тимчасовій грошовій допомозі біженцям.

«Запустивши вчора оновлений регіональний план реагування на ситуацію з біженцями (RRRP) для ситуації в Україні, УВКБ ООН і партнери просять 1,85 мільярда доларів США для підтримки очікуваних 8,3 мільйона біженців в сусідніх з Україною країнах - в Угорщині, Республіці Молдова, Польщі, Румунії та Словаччині, а також для інших країн регіону, в тому числі Болгарії і Чехії», — зазначила Манту.

Однак, як повідомляється, є й інша тенденція: українці почали частіше повертатися додому з Європи.

Читайте також: Польща продовжить термін виплат для українських біженців

Про те, що треба знати втікачам від війни, які шукають тимчасового захисту за межами України, і які проблеми їм доводиться вирішувати після перетину кордону, читайте у статті Людмили Сімонової «Поїхати за межі країни, аби згодом повернутися».