UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Омікрон" виявили вже у 20 областях України

В Україні вдвічі зросла кількість госпіталізацій.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що новий штам COVID-19 "Омікрон" виявлено у 20 областях України, інформує пресслужба МОЗ.

"Попри обнадійливу тенденцію, що кількість людей, які тяжко захворіли та потребують лікування в стаціонарі, не зростає такими ж темпами, що і загальна кількість випадків інфікування COVID-19, вірус все ще становить серйозну загрозу, особливо для груп ризику та невакцинованих", - наголосив Ляшко.

Кількість нових зареєстрованих випадків за минулий тижденьзросла майже вдвічі у порівнянні із позаминулим: 194 тисячі проти 110 тисяч. 

У МОЗ зазначають, що зростання кількості хворих на коронавірус пов'язане із стрімким поширенням на території України "Омікрона".

Найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована в Житомирській, Чернівецькій, Тернопільській областях та Києві.

Найбільше зросла кількість випадків на території Житомирської області – у два рази.

Глава МОЗ закликав українців захистити своє здоров’я, зробивши щеплення проти коронавірусу.

Читайте також: Штам "Омікрон" спричинить вдвічі більшу захворюваність, ніж "Дельта" – KSE

Поява нового штаму коронавірусу – новий виклик не тільки для охорони здоров'я України, а й для всього людства. Що за фрукт «омікрон» і чого від нього чекати Україні, читайте у статті Віктора Гавури «COVID-19: «омікрон» — нове випробування для України» у ZN.UA.