UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупована Кирилівка: як виглядає популярний курорт зараз

Другий рік поспіль пляжний сезон зірвано.

Через військове вторгнення Росії в тимчасовій окупації опинилося багато популярних українських курортів. І якщо в мирні часи в літній сезон вони були переповнені відпочивальниками, то зараз картина інша. Саме така ситуація склалася в селищі Кирилівка, яке знаходиться в Запорізькій області.

Читайте також: Пляжний сезон: як в Одесі створюватимуть місця для відпочинку

До війни це було одне з улюблених місць відпочинку українців на березі Азовського моря, а зараз воно знаходиться в російській окупації.

Мешканці в публікують в Telegram фотографії порожніх пляжів.  Незважаючи на те, що зараз середина липня – найгарячіший час для українських курортів, бажаючих немає. А це значить, що кафе, бази відпочинку та готелі знову понесуть серйозні збитки.

На центральному пляжі відпочивають лише поодинокі місцеві. Ні атракціонів, ні кіосків з морозивом, ні інших пляжних розваг не видно. Цей бізнес також поніс суттєві збитки ще у минулому році. Також за словами місцевих, зараз у воді багато медуз.

Незважаючи на війну, багато українців шукають варіанти пляжного відпочинку. Один з критеріїв, на які звертають увагу наші співгромадяни – відсутність на цьому курорті росіян або мінімальні шанси їх там зустріти. Нагадаємо, де можна відпочити без представників ворожої держави.