UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти зруйнували 8 пам'яток історії та культури у Запорізькій області — ОВА

Серед них - музеї, історичні будинки та храм.

На Запоріжжі російські окупанти зруйнували вже 8 пам’яток історії та культури. Про це у вечірньому зведенні повідомила місцева ОВА.

«Окупанти зруйнували 8 пам'яток історії та культури у Запорізькій області. Серед них: історико-архітектурний заповідник «Садиба Попова», меморіальна стела учасникам АТО в Енергодарі, залізничний вокзал «Запоріжжя-2», колишня синагога і церква святого Тихона Задонського в Гуляйполі, будинок культури в селі Мала Токмачка, санаторний комплекс на Хортиці, а з Мелітопольського краєзнавчого музею викрадені цінні колекції», - говориться у повідомленні.

Крім того, за інформацією військової адміністрації, в Оріхові ворожими обстрілами було пошкоджено старовинний менонітський маєток  - історичний будинок меноніта Йохана Янцена, побудований у 70-ті роки ХІХ століття. Повідомляється, що останнім часов там працювала Оріхівська міська рада. Через варварські дії армії РФ у маєтку пошкоджені вікна, розтрощені вхідні двері. Стіни та старовинна ліпнина посічені уламками, а частина даху та другого поверху зруйновані повністю. 

Читайте також: У Запорізькій області різко зросла кількість російських військових, вони займаються грабежами – ОВА

Раніше повідомлялося, що окупанти збирають побори на виїзді із захоплених територій Запоріжжя.

Росія на окупованих українських територіях проводить щодо українців цілеспрямовану політику геноциду. І якщо деякі країни на політичному рівні визнали цей «злочин злочинів» проти українців, то як бути з юридичним визнанням? Про це - у статті Ірини Павленко «Путін і геноцид українців: складний шлях визнання».