UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти застосовують на Донбасі заборонену міжнародними конвенціями зброю

На одній із таких мін підірвався український військовий.

Окупаційні війська на Донбасі вдаються до застосування на лінії зіткнення заборонених міжнародними конвенціями пластикових мін. Зокрема на такому вибуховому пристрої 12 грудня поранився військовослужбовець, повідомили в штабі Операції об'єднаних сил.

"12 грудня мінно-вибухову травму отримав військовослужбовець Збройних Сил України, 49 років, лейтенант. ... Як з’ясувалося під час огляду пораненого, противник на лінії вогневого зіткнення застосовує дистанційне мінування пластиковими мінами", - йдеться в повідомленні.

Пораненого терміново евакуювали до військового шпиталю, де надали необхідну медичну допомогу. На разі стан його здоров'я медики оцінюють як середньої тяжкості.
Згаданий тип мін заборонений міжнародними конвенціями через їхню здатність завдавати значних страждань постраждалому як під час підриву, так і під час вилучення осколків з тіла пораненого.

"За даним випадком буде проведено розслідування, матеріали якого разом з уламками вибухового пристрою, вилученими з тіла постраждалого, будуть надані міжнародним спостережним організаціям", - зазначили в штабі.

Читайте також: «США можуть просити автономії для частини Донбасу»: у ТКГ відреагували на публікацію ЗМІ

Нагадаємо, що представники РФ відмовилися повернутися до сталого режиму припинення вогню на Донбасі, запропонований українськими представниками в ТКГ.