UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти вдарили з артилерії по ЗСУ на Донеччині і наразилися на вогонь у відповідь

У ході бойових дій було поранено одного українського військовослужбовеця.

Бойовики російсько-окупаційних формувань чотири рази обстріляли позиції Збройних сил України в Донецькій і Луганській областях і поранили українського бійця. У четвер, 2 вересня, окупанти задіяли важкі міномети, ствольну артилерію, гранатомети й іншу піхотну зброю. ЗСУ відповідали ворогу вогнем зі штатного озброєння, повідомляє пресцентр штабу ООС.

Золоте-3 на Луганщині бойовики двічі обстріляли зі станкових протитанкових (СПГ), автоматичних станкових (АГС) гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Позиції ЗСУ поблизу Новомихайлівки на Донеччині противник накрив вогнем з мінометів калібру 120 міліметрів.

По захисниках Красногоровки окупанти били зі 100-мм протитанкової гармати МТ-12 «Рапіра».

Під час ворожого обстрілу поранення отримав один український військовослужбовець. Його евакуювали в госпіталь. Медики оцінюють стан бійця як задовільний.

«У відповідь на ворожі обстріли українські захисники відкривали вогонь з не заборонених Мінськими домовленостями зразків озброєння... Українські військові контролюють ситуацію в районі проведення операції Об'єднаних сил з відбиття і стримування збройної агресії Російської Федерації і дотримуються режиму припинення вогню», - підкреслили в штабі.

Читайте також: ЗСУ дали відсіч окупантам на Донеччині та Луганщині

З 27 липня 2020 року в районі проведення операції Об'єднаних сил почало діяти повне і всеосяжне припинення вогню, узгоджене учасниками Тристоронньої контактної групи 22 липня.

У Кремлі відмовилися гарантувати дотримання режиму тиші бойовиками, вкотре заявивши, що Росія нібито не є стороною конфлікту.

За час перемир'я окупанти порушили його майже 2,5 тисячі разів, понад 60 українських військових загинули.

28 серпня окупанти вперше з 2017 року обстріляли Авдіївку : під артилерійським вогнем опинилися не лише військові об'єкти, а й цивільна інфраструктура. Поранення отримали вісім військовослужбовців.