UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти вбили українського бійця на Луганщині, ЗСУ вдарили у відповідь

З початку доби в зоні ООС загинули три українських військовослужбовців.

У неділю, 6 вересня, в зоні проведення операції Об'єднаних сил загинули троє українських військовослужбовців, ще троє отримали поранення. Це найбільші одночасні бойові втрати ЗСУ з моменту оголошення перемир'я.

Під час ворожого обстрілу позицій Збройних сил України в районі Причепилівки Луганській області загинув український військовослужбовець. Об'єднані сили відповіли на ворожий обстріл вогнем зі штатного озброєння.

«Противник відкрив вогонь зі стрілецької зброї... Військовослужбовець отримав поранення, не сумісне з життям», - повідомили в пресцентрі штабу ООС увечері в неділю.

«У відповідь на обстріл, підрозділи Об'єднаних сил застосували наявні вогневі засоби і дали збройним формуванням Російської Федерації гідну відсіч. Втрати противника уточнюються», - запевнили в штабі.

Це вже третя безповоротна втрата ЗСУ з початку доби. Ще двоє бійців загинули в районі Верхньоторецька: вони підірвалися на міні, коли обходили охоплену вогнем ділянку в «сірій зоні».

Двоє бійців Об'єднаних сил отримали поранення під час підриву на міні автомобільної станції АРС-14. Бійці були задіяні в гасінні осередків тління поблизу Новгородського.

Одного бійця окупанти поранили, обстрілявши Красногорівку з автоматичного станкового гранатомета. Противник випустив три черги ВОГ-17 по українських позиціях.

По укріпленнях ЗСУ поблизу Шумів бойовики вдарили з ручного протитанкового гранатомета.

Читайте також: Під час гасіння пожеж на Луганщині загинув військовий

З 00:01 понеділка, 27 липня, в районі проведення операції Об'єднаних сил почало діяти повне і всеосяжне припинення вогню, узгоджена учасниками Тристоронньої контактної групи 22 липня.

Заходами передбачено заборону на наступальні та розвідувально-диверсійні дії, застосування безпілотників, ведення снайперського вогню тощо.

Бойовики російсько-окупаційних формувань порушили перемир'я через 20 хвилин після його оголошення. За перший тиждень противник 14 раз порушив режим тиші.

У Кремлі відмовилися гарантувати додержання режиму тиші бойовиками, вкотре заявивши, що Росія нібито не є стороною конфлікту.

13 серпня в Пісках підірвався армійський автомобіль: один український військовослужбовець загинув, другого госпіталізували з серйозними травмами.

25 серпня на ворожій протипіхотній міні підірвалися комбат і сержант батальйону морської піхоти. Обидва бійці отримали осколкові поранення.