UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти в Криму зважилися побудувати нове місто. Але не кажуть, де саме

Росія восьмий рік продовжує окуповувати український півострів.

Один з членів російської окупаційної адміністрації Криму Євгєній Кабанов заявив про те, що на півострові побудують "нове курортне місто". Однак він не розповів, де саме окупанти збираються будувати курорт.

«Треба формувати базу для житлового будівництва і нових рекреаційних кластерів, нових рекреаційних міст. Зараз під керівництвом Хуснулліна ("віцепрем'єр" окупаційної адміністрації) і "глави республіки" розглядаємо і найближчим часом презентуємо поява нового міста в Криму. Курортного ", - цитує його пропагандистський канал "Крим 24".

Він додав, що частина коштів на проєкт дасть Росія, а частина інвестори.

Відзначимо, що міжнародна спільнота не визнає незаконну анексію Криму Росією. Навіть країни-союзники Росії. Україна в цьому році створила Платформу по деокупації Криму.

Читайте також: Затримання заступника голови Меджліса: Рада вимагає від РФ припинити переслідування кримських татар та звільнити утримуваних громадян

Перший саміт Кримської платформи відбувся 23 серпня в Києві. У ньому взяли участь представники 46 держав, НАТО, ЄС, Ради Європи та ГУАМ. За підсумками саміту вони підписали Декларацію, закріпивши статус Кримської платформи як консультаційно-координаційного формату деокупації півострова. Підписанти погодилися з необхідністю посилення тиску на Росію, зокрема санкційного.

Про те, що саме Україна розраховує отримати від нового формату, читайте в інтерв'ю заступниці постійного представника президента України в Криму Таміли Ташевої журналісту ZN.UA Володимиру Кравченку «Ключове для мене — що буде після саміту Кримської платформи».