UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти розстріляли на Чернігівщині неповнолітнього хлопця

Розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством.

Під час окупації села Нова Басань у Чернігівській області російські військові розстріляли неповнолітнього хлопця. Тіло хлопчика було захоронено батьками на території домогосподарства, передає пресслужба обласної прокуратури.

За даними слідства, хлопець загинув березні поблизу будівлі сільської ради в результаті обстрілу, здійсненого окупаційними військами. А його брат отримав поранення.

Факт встановлений правоохоронцями під час фіксації кримінальних правопорушень, вчинених солдатами країни-агресора, під час окупації села.

Читайте також: Чернігів знищено на 70%. Місто нагадує Бучу і Маріуполь – мер

За процесуального керівництва Ніжинської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування за статтею порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

“Наразі проведено ексгумацію тіла загиблого. У кримінальному провадженні призначено судово-медичну експертизу для встановлення причин смерті. Проведення слідчих (розшукових) дій триває”, - зазначають у повідомленні.

Вчора ми повідомляли, що в звільненій від російських окупантів Бучі почали ексгумацію тіл з братських могил. Злочини росіян документуватимуть 150 слідчих, кожне тіло оглядатимуть судмедексперти, криміналісти, слідчі та прокурори.