UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російські окупанти пропонують захисникам України здати Маріуполь

Пропонують відкрити «гумкоридори» завтра.

Російські окупанти звернулися до захисників України із пропозицією здати Маріуполь. Місто залишається у блокаді 25-й день, під жорстоким обстрілом ворога.

У Міноборони РФ стверджують, що готові відкрити гумкоридори із заблокованого міста у понеділок, 21 березня. І чекають від української сторони «офіційної письмової відповіді» до 5:00 ранку.

«Росія запропонувала українським військам залишити Маріуполь. Зробити це потрібно буде без зброї та припасів із 10 до 12 ранку. У цей самий час ЗС РФ відкриють гуманітарні коридори з міста у бік Росії та України», - заявив начальник Національного центру управління обороною РФ Міхаіл Мізінцев.

Маріуполь залишається під постійним жорстким обстрілом від початку повномасштабного російського вторгнення. Окупанти буквально рівняють місто із землею, і з особливою жорстокістю знищують його жителів.

Для агресора дуже важливо встановити контроль над ключовим містом Донеччини та важливим українським портом на Азові, зломити опір його захисників та мешканців.

Читайте також: Ворог скидає на Маріуполь бомби кожні 15 хвилин – "Азов"

18 березня радник керівника офісу президента України Олексій Арестович заявив, що військового вирішення ситуації у Маріуполі немає, але влада шукає інші способи допомогти людям.

Блокада Маріуполя за тривалістю ще непорівнянна з Ленінградською, але за інтенсивністю обстрілів та нелюдськістю її перевершує.

Місто із сотнями тисяч мирних жителів, узяте в заручники Путіним, не має стати другим ДАПом чи Іловайськом. Чи є у в України стратегія щодо Маріуполя? Якщо воєнного рішення немає, то яке є? А головне – як швидко його можна реалізувати? Докладніше читайте у статті Інни Ведернікової «Маріуполь, рідний… Що далі?» у ZN.UA.