UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти під виглядом «евакуації» просто грабують Херсонщину – Генштаб

Вони вивозять медичне обладнання, майно підприємств та посилюють там своє угруповання.

Російські окупаційні війська продовжують проводити так звану евакуацію з Херсонської області, хоча насправді вони її просто грабують, а свою угруповання там посилюють. Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу за 28 жовтня.

Як повідомили у Генштабу, під виглядом «евакуації» російські окупанти вивозять з правобережної частини Херсонської області медичне обладнання та майно, як вони кажуть, «націоналізованих» підприємств. 

Читайте також: Етнічні чистки під виглядом турботи: ISW пояснили, для чого росіяни вивозять жителів Херсонщини

«З населеного пункту Білозерка обладнання місцевої лікарні вивозиться до міст Скадовськ та Генічеськ», – сказано у повідомленні Генштабу. 

Проте вороже угруповання на правобережній частині тимчасово окупованої області продовжують поповнювати мобілізованими військовослужбовцями чисельністю до 1000 осіб. Їх розселяють у помешканнях місцевих жителів, які покинули ці території.

Читайте також: «Коли тихо, здається, що Україна про нас забула»: херсончани чекають на ЗСУ і не хочуть до Росії

Нагадаємо, 27 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив, що інформація про те, що нібито російські військові відступають з Херсона не що інше, як інформаційна атака. Головна її мета – виманити українські війська з інших напрямків.