UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти обіцяють відновити роботу КПВВ "Оленівка"

Пункт пропуску має запрацювати сьогодні.

У п'ятницю, 17 липня, бойовики російсько-окупаційних військ почнуть пропускати через КПВВ "Оленівка" у Донбасі. Пропуск будуть здійснювати з 09:00 до 18:00. Про це заявила прес-служба так званого окупаційного "уряду". 

Наголошується, що КПВВ окупантів поєднане з дорожнім коридором з українським КПВВ "Новотроїцьке".

Умови бойовиків для перетину лінії розмежування такі:

Нагадаємо, 7 липня бойовики російсько-окупаційних військ розблокували роботу пункту пропуску «Новотроїцьке» на лінії розмежування в Донецькій області.

10 червня відновили роботу пункти пропуску "Мар'їнка" і "Станиця Луганська" на лінії розмежування в зоні ООС. Їх закривали на час жорсткого карантину.

Поки що пропуск громадян і транспорту здійснюється обмежено: щоденно з 11:00 до 14:00. Санітарно-епідемічні вимоги для профілактики COVID-19 зберігаються.

Однак окупаційні адміністрації "Л-ДНР" відмовились дзеркально відривати власні блокпости, заявивши, що з ними "це питання ніхто не погоджував". Згодом терористи висунули умову розблокування пропуску людей через лінію розмежування: за попередньо узгодженими списками з подальшою самоізоляцією або обсервацією.

Той факт, що охопити списками 280 тисяч мешканців окупованих територій не вийде, окупанти проігнорували. Представники ОРДЛО в українській делегації у Тристоронній контактній групі припускають, що тримаючи людей без доступу до українських пенсій і соцвиплат, бойовики створюють пропагандистську картину "геноциду народу Донбасу".