UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти намагаються обійти Вугледар із флангу — Бутусов

За словами журналіста, по всьому фронту війська РФ проводять «повзучий позиційний наступ».

У районі Вугледара Донецької області окупантів наразі зупинено. Війська РФ намагаються обійти Вугледар з флангу, зазначив журналіст Юрій Бутусов в інтерв'ю NV.

"Противник перегруповується, завдає активне вогневе ураження, намагається просунутися, зблизитися з нашими позиціями і зробити маневр на охоплення Вугледара, щоб не втягнутися повністю в міську забудову, обійти Вугледар з флангу. Але ці спроби, які ворог уже не один тиждень робить, наші війська відбивають. Йдуть запеклі бої", — наголосив Бутусов.

За словами журналіста, на всіх ділянках фронту окупанти проводять «повзучий позиційний наступ» і готуються до його посилення.

Читайте також: Заступник мера Вугледара зробив припущення, чому окупанти всіма силами намагаються захопити місто

Як писав The New York Times, Росія вже другий тиждень намагається захопити Вугледар, який розташований на стику східного фронту в Донецькій області та південного фронту в Запорізькій області. Поруч із Вугледаром знаходиться єдина залізнична лінія, що зв'язує Донбас і Крим: захоплення міста дозволило б Москві легше перекидати війська між південним та східним фронтами війни.