UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти фурами вивозять українське зерно та автомобілі у Крим - Запорізька ОВА

Найбільше від російських солдатів-мародерів потерпає Мелітополь.

Російські загарбники продовжують розграбовувати усе на своєму шляху. Зокрема, за інформацією Запорізької обласної військової адміністрації, вони фурами вивозять українське зерно та автомобілі в окупований Крим.

У повідомленні ОВА в Telegram говориться про те, що найбільше від солдатів-мародерів потерпає Мелітополь.

«Пограбування та вивіз майна з мелітопольських підприємств набирає обертів. Так, за свідченням мелітопольців, на початку тижня була зафіксована колона з фур із заклеєними державними реєстраційними номерами та автомобілями супроводу, яка вивозила залишки сільгосптехніки та зерно з елеватора в бік Криму. Також надходить інформація про те, що військові РФ захопили Мелітопольський міський краєзнавчий музей. Колаборанти вказали росіянам місце, де зберігається скіфське золото, що було виявлено археологами у 50-х роках минулого сторіччя», - йдеться у зверненні Запорізької ОВА до громадськості.

Читайте також: The Hill: Росія - країна третього світу, і мародерство її армії це довело

Раніше повідомлялося про те, що окупанти вивезли всі цінні експонати з Краєзнавчого та Художнього музеїв Маріуполя.

Війна стала для українців об'єднавчим фактором. Чи приведе це надалі до більшої згуртованості українців і запиту на «просунуті» соціальні реформи? Чи позитивні зміни в суспільстві тимчасові й поступово зійдуть нанівець після війни? Про це у статті Олександра Кітраля «Війна формує з українців «нових людей» розмірковують експерти.