UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти двічі обстріляли ЗСУ на Луганщині

Українські військові дотримуються режиму припинення вогню.

Після оголошення режиму повного і всеосяжного режиму припинення вогню бойовики російсько-окупаційних формувань суттєво знизили вогневу активність, але не припинили обстріли позиції Об'єднаних сил. У четвер, 30 липня, противник двічі порушив режим тиші, задіявши піхотну зброю. Збройні сили України на ворожі провокації не відповідали. Бойових втрат серед українських військовослужбовців немає, повідомляє пресцентр штабу ООС.

Обидва ворожих обстріли були зафіксовані на Луганщині, в зоні відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ».

Захисників Оріхового окупанти обстріляли зі стрілецької зброї. А по позиціях ЗСУ поблизу Новотошківського вдарили з підствольного гранатомета.

«Вогневі провокації були неприцільними, і тому наші воїни вогонь у відповідь не відкривали… Громадяни України можуть бути впевнені в тому, що їхні Збройні сили завжди готові виконувати завдання щодо захисту суверенітету і територіальної цілісності нашої Батьківщини, захистити мир і спокій українців», - запевнили в штабі.

Читайте також: Збереження перемир'я в Донбасі залежить від Росії - Зеленський

З 00:01 понеділка, 27 липня, в районі проведення операції Об'єднаних сил почало діяти повне і всеосяжне припинення вогню, узгоджена учасниками Тристоронньої контактної групи 22 липня.

Заходами передбачено заборону на наступальні та розвідувально-диверсійні дії, застосування безпілотників, ведення снайперського вогню тощо.

Бойовики російсько-окупаційних формувань порушили перемир'я через 20 хвилин після його оголошення.

У Кремлі відмовилися гарантувати додержання режиму тиші бойовиками, вкотрне заявивши, що Росія нібито не є стороною конфлікту.