UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти Донбасу гатили по українських позиціях з артилерії і важких мінометів

В Об’єднаних сил бойових втрат немає.

Російські найманці напередодні 11 разів обстріляли українські позиції в Донбасі, зокрема із заборонених Мінськими домовленостями артилерії і мінометів, повідомляє штаб операції Об’єднаних сил.

Вогнем з артилерійських систем калібру 122-мм окупанти накрили захисників Миронівського, з мінометів 120-го калібру гатили неподалік Водяного, що біля тимчасово окупованого Донецька.

Біля Водяного, що на Приазов’ї, російські найманці двічі відкривали вогонь з артилерії калібру 122-мм і гранатометів різних систем. Міномети 82-го калібру ворог застосовував для обстрілу українських позицій під Широкиним і Пісками, протитанковий ракетний комплекс – поблизу  Золотого-4.

У напрямку Світлодарська окупанти гатили з мінометів 120-го та 82-го калібрів, станкових протитанкових і автоматичних станкових гранатометів. Бойових втрат серед українських військових немає. На обстріли російсько-окупаційних військ Об’єднані сили відповіли вогнем.

Крім того, збройні формування РФ й надалі активно застосовують безпілотні літальні апарати. Напередодні у зоні проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано проліт трьох БПЛА із перетином лінії розмежування.

Про всі факти порушення тиші окупантами українська сторона СЦКК повідомила представників Місії ОБСЄ. Станом на 7:00 ранку 11 липня на сході України зберігається тиша, українські військові контролюють ситуацію в Донбасі та дотримуються режиму припинення вогню.

Читайте також: Обстріли в Донбасі посилилися втричі - голова СММ ОБСЄ

Українські розвідники фіксують в Донбасі появу нових полігонів, на яких бойовиків тренуватимуть російські військові, також бойовики стягують військову техніку ближче до полігонів та у житлові квартали. Активність окупантів може свідчити про підготовку чергового загострення на сході України.

Ескалація в Донбасі дозволить Кремлю активніше просувати ідею приєднання США до нормандського формату, аби під егідою розширення спробувати всадити за стіл переговорів маріонеткових «представників ОРДЛО». Докладніше читайте в інтерв'ю Олексія Резнікова Тетяні Силіній «Присутність «зайчиків» із «ДНР/ЛНР» на зустрічі «нормандської четвірки» і США абсолютно виключена» у ZN.UA.