UA / RU
Підтримати ZN.ua

Офіцер РФ підірвався на міні в Донбасі - Міноборони України

Окупант підірвався на пристрої встановленому бойовиками.

У Донбасі підірвався на мінно-вибуховому пристрої офіцер окупаційних військ Російської Федерації.

Загиблий ще 27 вересня офіцер зовсім недавно поповнив ряди бойовиків під час ротації, повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

Вибуховий пристрій, який став причиною загибелі офіцера РФ було встановлено бойовиками. Повідомляється, що він отримав важке поранення і втратив частину нижньої кінцівки.

Читайте також: У Донбасі виконали одну з умов паризьких домовленостей

Міноборони України відзначає, що командування оперативного угруповання російсько-окупаційних військ продовжує використовувати режим припинення вогню для нарощування інженерного обладнання передових позицій майже на всій лінії розмежування.

Так, минулого тижня бойовики споруджували окопи і бліндажі на Новоайдарському, Сєвєродонецькому, Курахівскому, Торезському і Маріупольському напрямах. Крім того, окупанти будували нові і відновлювали існуючі мінно-вибухові загородження, в тому числі поблизу приватних будинків місцевого населення.

Бойовики російсько-окупаційних військ напередодні три рази порушили режим припинення вогню, який діє з 27 липня. Застосовували гранатомети різних систем і стрілецьку зброю.

Неподалік від Новолуганського окупанти відкривали вогонь з станкового автоматичного гранатомета, а захисників Авдіївки вночі провокували одиночними пострілами зі стрілецької зброї і підствольного гранатомета. В районі Верхньоторецька зафіксований ворожий обстріл зі стрілецької зброї.

Бойових втрат і поранень в результаті ворожих обстрілів в рядах українських захисників немає, повідомили в штабі операції Об'єднаних сил.

Але є небойові: поблизу Орехово, рухаючись в межах опорного взводного пункту, троє військовослужбовців підірвалися на невідомому вибуховому пристрої. Постраждалих з осколковими пораненнями різного ступеня тяжкості евакуювали до лікарні.