UA / RU
Підтримати ZN.ua

Офіс президента України дав рекомендації жителям Криму

Представництво президента нагадало кримчанам про запобіжні заходи в період епідемії коронавірусу.

На офіційній сторінці Офісу президента України в Facebook опубліковано звернення до жителів анексованого Росією українського Криму. Кримчанам радять дотримуватися певних правил в умовах поширення коронавірусу і отримувати інформацію з надійних джерел.

"Дорогі кримчани! У зв'язку з поширенням коронавірусу закликаємо вас дотримуватись правил гігієни і дезінфекції, при можливості - переходити на дистанційну роботу і залишатися вдома. Утримайтеся від подорожей і відвідування місць із великим скупченням людей", - сказано в повідомленні.

Особливу увагу рекомендують приділити людям похилого віку, які знаходяться в групі ризику, і дітям. При появі симптомів хвороби (підвищена температура, сухий кашель, ускладнене дихання) радять самоізолюватися і викликати лікаря.

У повідомленні Офісу президента наголошується, що інформацію про коронавирус в Україні слід отримувати з офіційних українських джерел - МОЗ, Кабміну, Офісу президента.

Окремо перелічені посилання на сайт і сторінки в соцмережах Представництва президента України в Криму, де викладено позиція і порядок дій української влади щодо підтримання зв'язків з громадянами України, а також відомості про ситуацію з правами людини на окупованому півострові.

Президент Росії підписав указ, яким фактично позбавив прав на землю жителів окупованого Криму, зберегли українське громадянство. МЗС України висловив протест і пообіцяв домагатися скасування цього указу в міжнародних судових інстанціях.