UA / RU
Підтримати ZN.ua

Офіс генпрокурора замовляв оформлення антикорупційного форуму декоратору "Кварталу 95"

Послуги було замовлено без проведення відкритого тендеру.

Офіс генерального прокурора без проведення конкурсу замовив організацію Міжнародного антикорупційного форуму у підприємця, який раніше працював із "Кварталом 95".

Він був зареєстрований лише 3 місяці, повідомляють сайт держзакупівель Prozorro та "Українська правда".

Заступник генпрокурора Роман Говда 30 листопада підписав договори з фізичною особою-підприємцем Олійником Віталієм Петровичем. Обидва ці документи стосуються оформлення та матеріального забезпечення зали у КВЦ "Парковий", де проводили форум.

Загальна вартість послуг становила 399,9 тисячі, а згідно із законодавством, такі дорогі закупівлі потрібно проводити на конкурсній основі.

Відкритий тендер не провели, оскільки послуги було оплачено двома різними рахунками до 200 тисяч гривень. При цьому кожна закупівля коштувала рівно 199 982,78 гривні.

Послуги по Договору номер один

Як фізична особа підприємець мешканець міста Бровари Олійник зареєструвався у вересні поточного року.

Послуги за Договором номер два

В УП стверджують, що згідно з даними спеціальних програм, номер телефону Олійника позначався з позначками, які говорять про його співпрацю зі студією "Квартал 95", яка раніше належала президентові України Володимиру Зеленському.

Читайте також: З ким Єрмак святкував День народження в президентській резиденції — журналісти опублікували другу частину розслідування

Його позначали як "Віталій Декорації Квартал", "Декоратор 95", "Декор Ліга Сміху", "Віталій від Кошового" та інше.

Скріншот із УП

Видання звернулася до нього з проханням прокоментувати ситуацію, і відповідь він не спростував свою співпрацю з проєктом президента.

Раніше повідомлялося, що Зеленський раніше обіцяв не призначати на державні посади "армійських друзів та кумів", але за 2,5 роки його президентства високі крісла зайняли близько 30 осіб, пов'язаних або з родиною самого Зеленського, або зі студією "Квартал 95".