UA / RU
Підтримати ZN.ua

Офіс генпрокурора обіцяє вивчити питання масок в "Епіцентрі"

Призначений для медиків вантаж з Китаю опинився в популярній мережі гіпермаркетів.

Генпрокурор Ірина Венедіктова пообіцяла вивчити ситуацію з компанією "Епіцентр" депутата Олександра Гереги. Про це вона повідомила в інтерв'ю, передає hromadske.

"Оскільки це питання, яке реально для громадськості актуальне, резонансне, звичайно ми також будемо його досліджувати і вивчати. Воно повз нас не пройде", - зазначила Венедіктова.

Раніше НАБУ і НАПЗК попросили розібратися, чому "Епіцентр" продає маски та інші засоби індивідуального захисту, які прилетіли літаком "Мрія" з Китаю, прибуття якого в Офісі президента назвали доставкою гуманітарного вантажу.

Заступник голови ОП Кирило Тимошенко пояснив, що даний переліт оплатила мережа гіпермаркетів "Епіцентр", частина вантажу "Епіцентру" пішла в продаж, частина поїхала по регіонах.

"Епіцентр замовив літак, привіз вантаж. Нам повідомив, що везуть і гуманітарку, і комерцію. Ми вирішили за необхідне зустріти "Мрію", тому що вона давно не літала, це гордість нашого авіабудування, і не везла щось секретне", - додав заступник голови ОП.

Також він зазначив, що Офіс президента не фінансував цей рейс і там не було вантажу, який закупила держава.

Як повідомлялося, найбільший в світі літак Ан-225 "Мрія" 23 квітня привіз до Києва з Китаю медичні засоби для боротьби з коронавірусів - захисні маски, рукавички, костюми. Літак зустрічав сам Володимир Зеленський, міністр інфраструктури Владислав Криклій, головний санітарний лікар Віктор Ляшко та інші чиновники.