UA / RU
Підтримати ZN.ua

Одіозного адвоката Кравця запросили спікером курсу про військове право

При цьому правник відомий своєю прихильністю до кремлівських наративів.

На онлайн-курсі заходу Leadership Law для юристів та військових на тему «Військове право в умовах військового стану», який відбудеться 20 червня, одним із спікерів запросили адвоката Ростислава Кравця, який системно у своїх дописах критикує громадські ініціативи, захищає проросійські тези та займається дискредитацією судової системи України.

Участь Кравця у заході запримітила лідерка організації «Голка» Ірина Федорів.

«Раптом організатори не знають, хто такий Кравець, то його телеграм-канал входить, за результатами дослідження, до кремлівської мережі. І от що організатори освітнього заходу пропонують висвітлити “фахівцю з сімейного права” Кравцю? Ту ж таки тему мобілізації, з якої він сіяв і сіятиме свої “ватні” наративи», - зазначила активістка.

Читайте також: Скандального «слугу» Бужанського запросили із лекцією до студентів Військового інституту КНУ

Очікується, що Кравець пояснюватиме слухачам курсу , як відбуватиметься мобілізація тепер, підстави для відстрочки та відповідальність у сфері мобілізації.

Однак згідно з дослідженнями журналістів Ростислав Кравець далекий від доброчесності адвоката. Він системно займається знеціненням Верховного Суду як інституції та доброчесних суддів. Також він підтримував у судах «суддів Майдану», є захисником УПЦ МП,  фігурував на «плівках Вовка» та працював на руку судді, а також організація Ростислава Кравця позивалась до суду для скасування нового українського правопису.