UA / RU
Підтримати ZN.ua

Очільник Луганської ОДА виступив проти проведення виборів в регіоні: «Це стосується національної безпеки»

«Рішення про те, де саме не буде виборів, будуть ухвалювати вже депутати».

Голова Луганської обласної державної адміністрації Сергій Гайдай виступив проти проведення в регіоні 25 жовтня місцевих виборів, додаючи, що підтримує в цьому питанні сусідів, тобто Донецьку область. Про це він заявив під час брифінгу в Сєвєродонецьку, інформує «Громадське».

"Я вважаю, що не можна проводити виборів. Я підтримую у цьому випадку позицію сусідів (Донецької ОДА – ред.). Це стосується національної безпеки. Рішення про те, де саме не буде виборів, будуть ухвалювати вже депутати", — зазначив Гайдай.

Крім цього, за словами чиновника, питання про призначення очільника військово-цивільної адміністрації у місті Щастя буде вирішено найближчим часом. Його було затримано під час отримання хабаря, проте він продовжує працювати.

Читайте також: Виведення російських військ і контроль над кордоном: Українці в ТКГ нагадали умови для виборів в ОРДЛО

Як повідомлялося, Верховна Рада затвердила постанову про проведення місцевих виборів восени. Документи подані умови, при яких буде можливим проведення виборів в ОРДЛО, Автономній Республіці Крим і Севастополі: повна деокупація і виведення російських військ, відновлення українського контролю над кордоном, конституційного ладу і правопорядку на цих територіях. Вибори мають відповідати стандартам ОБСЄ.

В РФ заявили, що рішення Верховної Ради нібито суперечить Мінським домовленостям.