UA / RU
Підтримати ZN.ua

Обласну лікарню в Києві утеплять і модернізують за 17 міллліонов євро

Проект планують реалізувати протягом 2-3 років.

Проект комплексної термореновації Київської обласної клінічної лікарні по вул. Багговутівській, 1 планують реалізувати протягом 2-3 років за рахунок кредитних коштів ЄБРР. Про це повідомив заступник голови Київської обласної державної адміністрації Андрій Лісовик, передає kievvlast.

За його словами, в рамках проекту планують утеплити 14 будівель лікарні та закупити обладнання для лікарні. Бюджет проекту складає 17 млн євро.

"Коли ми почали готувати техніко-економічне обґрунтування, додали в проект реконструкції вуличного освітлення, благоустрій, ремонт приміщень. Зараз такий комплекс будівель споживає дуже багато (на оплату енергоносіїв за минулий 2019 було витрачено понад 32 млн грн), і лягає це на обласний бюджет. Ми розраховуємо на те, що після успішної реалізації ця лікарня скоротить споживання тепла до 72% в рік. Це мільйони гривень, які вона зможе економити", - пояснив Лісовик.

Читайте також: У лікарнях Києва розгорнуто майже три тисячі ліжок для хворих на коронавірус - Кличко

Детальніше про те, як саме збираються "реконструювати" 212 опорних лікарень, читайте в статті Алли Котляр "Велике будівництво: опорні лікарні або потьомкінські села?".