UA / RU
Підтримати ZN.ua

ОАСК призначив дату розгляду справи про скасування наказу МОЗ щодо обов'язкової вакцинації вчителів

Від учора нещеплених освітян відсторонюють від роботи.  

Окружний адміністративний суд Києва призначив на 17 листопада розгляд справи про скасування рішення МОЗ щодо обов'язкової вакцинації вчителів. Про це йдеться на сайті ЄДРСР. 

Позивачем у цій справі виступає вчитель з Львівської області Андрій Левицький, третьою особою - Львівська обласна організація профспілки працівників освіти й науки України, а відповідачем - МОЗ. 

У жовтні стало відомо про подібну ситуацію у столиці. Тоді директор київської спеціалізованої школи №210 з поглибленим вивченням російської мови Дмитро Ламза подав позов в ОАСК, де просив визнати протиправним наказ Мінздоров’я щодо обов'язкової вакцинації представників певних професій, зокрема, педагогів.

Тим часом в регіонах невакцинованих вчителів продовжують відсторонювати від роботи. Найбільше на Волині - там майже тисяча освітян наразі не мають права працювати, повідомляє "Суспільне". Ще 378 випадків відсторонення було зафіксовано в Чернівецький області, у Львові - майже 300, а у Вінниці - 130. 

Читайте також: МОЗ затвердив форму довідки щодо протипоказань до вакцинації проти COVID-19

Нагадаємо, в Міністерстві охорони здоров'я заявили, що в Україні немає примусової вакцинації, а є обов'язкова. Відомство визначило перелік осіб, які підпадають під неї. Серед них - працівники всіх освітніх установ, включаючи ПТУ і дитсадки. 9 листопада цей перелік розширили. При цьому також видано наказ про те, що невакциновані особи недопущені до роботи без збереження заробітної плати. Фактично, людину не звільняють, але й можливості заробляти гроші у неї немає.

Про те, чого можна досягти примусом, читайте в статті Оксани Онищенко «Обов'язкова вакцинація вчителів. Три питання, на які немає відповідей"