UA / RU
Підтримати ZN.ua

ОАЕ передали Україні 100 тисяч експрес-тестів на COVID-19

Отримані тести і засоби індивідуального захисту передадуть до Центру громадського здоров'я МОЗ України.

Об'єднані Арабські Емірати (ОАЕ) передали Україні 100 тисяч експрес-тестів на COVID-19. Йдеться про тести на антиген. Про це інформує прес-служба Офісу президента України.

Повідомляється, що крім тестів ОАЕ передали ще й 200 тисяч захисних масок. Заступник голови Офісу президента Юлія Соколовська на зустрічі з дружиною посла ОАЕ подякувала Абу-Дабі за підтримку в подоланні пандемії COVID-19 в Україні.

За її словами, отримані тести і засоби індивідуального захисту передадуть до Центру громадського здоров'я МОЗ України та розподілять по регіонах.

Читайте також: Після відключення світла в лікарні померли двоє пацієнтів на ШВЛ у Львівській області

Раніше повідомлялося про те, що Кабмін дозволив укласти угоду зі Швейцарією на виробництво апаратів ШВЛ. У 20-х числах листопада Київ отримав 100 апаратів ШВЛ.

ZN.UA повідомляло про те, що в Україні необхідно провести технічний аудит стану кисневих систем. Кисень може як рятувати, так і вбивати. Кисень подається в мережу під тиском до 20 атмосфер, з балонів - понад 150. При неправильної експлуатації, недотримання правил безпеки або ж при зниженні температури повітря це загрожує вибухом. Так, в 2010 році в лікарні в Луганську через вибух балонів з киснем загинуло близько десятка осіб. У травні цього року в Миколаєві, в складському приміщенні, де зберігалися балони з киснем, вночі виникла пожежа.

Детальніше читайте в статті Алли Котляр "Коронавірус: Хибна вагітність влади".