UA / RU
Підтримати ZN.ua

NYT опублікував карту з приблизним розташуванням військ РФ на території України

Згідно з картою, російські війська розташовані з трьох сторін України.

Видання The New York Times опублікувало карту з приблизним розташуванням військових та техніки РФ біля України. Карту склали на основі даних від українських та західних офіційних осіб, а також незалежних військових аналітиків та супутникових знімків.

The New York Times

За даними українських та західних офіційних осіб, зараз на кордоні з Україною перебуває близько 100 тисяч військовослужбовців РФ. Водночас за оцінками спецслужб США, Кремль розробив план воєнної операції за участю до 175 тисяч військовослужбовців.

У виданні зазначили, що зараз неясно, чи вирішив президент РФ Владімір Путін розпочати атаку. Проте аналітики кажуть, що країна перебуває на шляху підготовки, необхідної для воєнної операції.

За словами офіційних осіб та військових аналітиків, більша частина нарощування сил досі включала війська та техніку, для розгортання яких потрібен час, включаючи танки та важку бронетехніку. У цьому деякі з них доставлялися поїздами з баз, що у навіть Сибіру.

Проте, за словами аналітиків, перш ніж розпочати велику військову операцію, Росії, ймовірно, потрібно розвернути солдатів резерву та матеріально-технічну інфраструктуру, таку як польові шпиталі, які нині, мабуть, відсутні на позиціях поблизу України. Ці елементи разом із додатковими військами можуть бути швидко перекинуті у разі ухвалення рішення наступ.

Читайте також: Не всі в НАТО вірять у готовність Росії до дипломатичної деескалації – NYT

Раніше у Держдепі США заявили, що Росія отримала попередження як у приватній, так і публічній площинах щодо посилення позицій НАТО на східних кордонах Європи у разі вторгнення в Україну. Там спростували інформацію про готовність обговорювати з Росією скорочення військ та навчань у Східній Європі, якщо вона погодиться також скоротити свої сили.

Нагадаємо, переговори між Росією та США щодо України заплановані на 10 січня. Вони пройдуть у рамках платформи Стратегічного діалогу з безпеки. Крім того, 12 січня відбудеться зустріч Росія-НАТО, а 13 січня – засідання Постійної ради ОБСЄ. На переговорах між Росією та США, як очікується, буде порушено теми безпеки навколо України та діяльності НАТО в Європі.