У ніч з 31 грудня на 1 січня українці зустрічатимуть Новий рік. Свято заведено відзначати у сімейному колі та з друзями. На Новий рік традиційно готують салати та закуски. Зокрема, на новорічному столі має бути оселедець під шубою.
Швидкий рецепт оселедця під шубою
Інгредієнти:
- 2 шт. моркви
- 7 шт. картоплі
- 2 шт. цибулі
- 3 шт. буряк
- 800 г філе оселедця
- майонез, сіль, перець (на смак)
Приготування:
- Все овочі (крім цибулі) необхідно відварити, дати охолонути та очистити.
- На крупній терці необхідно натерти в окремі ємності буряк, моркву та картоплю.
- Цибулю очистити та нарізати дрібними кубиками.
- З філе оселедця вибирати усі кісточки, нарізати на невеликі кубики.
- Взяти форму, у яку необхідно викладати шари у такій послідовності: оселедець; цибуля; майонез; картопля; майонез; морква; майонез; буряк; майонез.
- Поставити салат у холодильник на 1-2 година та подавати до столу.
Оселедець під шубою з червоною ікрою та сьомгою
Інгредієнти:
- Філе оселедця – 300 г
- Філе слабосолоної сьомги/форелі – 300 г
- Буряк – 300 г
- Морква – 300 г
- Картопля – 300 г
- Яйця курячі – 2 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Майонез – 400 г
- Червона ікра – 50 г
- Сіль, перець чорний мелений
- Свіжа зелень
Приготування:
- Вимити та відварити буряк, моркву та картоплю до готовності. Овочі очистити від шкірки, натерти на великій терці, викласти до окремих ємностей, додати сіль, перець.
- Відварити яйця, очистити, натерти на дрібну терку.
- Філе сьомги та оселедця нарізати дрібними кубиками.
- Почистити цибулю, нарізати дрібними кубиками.
- Помити та нарізати зелень.
- У глибоку форму, викласти послідовно шари з оселедця, сьомги, картоплі, моркви, цибулі, буряка, яєць, змащуючи кожний шар майонезом.
- Поставити у холодильник на дві години. Перед подачею на стіл страву зверху прикрасити червоною ікрою та зеленню.
Класичний рецепт оселедця під шубою
Інгредієнти:
- оселедець –1 філе
- картопля – 4 шт.
- морква – 4 шт.
- цибуля – 1 шт.
- буряк – 2 шт.
- яйця – 5 шт.
- яблучний оцет – 2 ст. л.
- холодна кип'ячена вода
- майонез, сіль, цукор – на смак
Приготування:
- Відварити картоплю, моркву, буряк та очистити їх. Натерти відварені овочі на терці.
- Нарізати цибулю маленькими кубиками, додати сіль, цукор, залити яблучним оцтом. Перемішати, залити холодною кип'яченою водою і залишити маринуватися на 10-15 хвилин. Коли маринування скінчиться, злити рідину з цибулі.
- Відварити, очистити та натерти на крупній терці яйця.
- Філе оселедця нарізати невеликими кубиками.
- У форму для салату послідовно викладати шари з оселедця, цибулі, картоплі, моркви, буряка, яєць, змащуючи кожний шар майонезом.
- Поставити страву у холодильник на декілька годин.