UA / RU
Підтримати ZN.ua

Новорічний стіл: три смачні рецепти оселедця під шубою

Цю страву традиційно готують на свято.

У ніч з 31 грудня на 1 січня українці зустрічатимуть Новий рік. Свято заведено відзначати у сімейному колі та з друзями. На Новий рік традиційно готують салати та закуски. Зокрема, на новорічному столі має бути оселедець під шубою.

Швидкий рецепт оселедця під шубою

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Все овочі (крім цибулі) необхідно відварити, дати охолонути та очистити.
  2. На крупній терці необхідно натерти в окремі ємності буряк, моркву та картоплю.
  3. Цибулю очистити та нарізати дрібними кубиками.
  4. З філе оселедця вибирати усі кісточки, нарізати на невеликі кубики.
  5. Взяти форму, у яку необхідно викладати шари у такій послідовності: оселедець; цибуля; майонез; картопля; майонез; морква; майонез; буряк; майонез.
  6. Поставити салат у холодильник на 1-2 година та подавати до столу.

Читайте також: Феєрверки на Новий рік: чи можна використовувати їх під час війни

Оселедець під шубою з червоною ікрою та сьомгою

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Вимити та відварити буряк, моркву та картоплю до готовності. Овочі очистити від шкірки, натерти на великій терці, викласти до окремих ємностей, додати сіль, перець.
  2. Відварити яйця, очистити, натерти на дрібну терку.
  3. Філе сьомги та оселедця нарізати дрібними кубиками.
  4. Почистити цибулю, нарізати дрібними кубиками.
  5. Помити та нарізати зелень.
  6. У глибоку форму, викласти послідовно шари з оселедця, сьомги, картоплі, моркви, цибулі, буряка, яєць, змащуючи кожний шар майонезом.
  7. Поставити у холодильник на дві години. Перед подачею на стіл страву зверху прикрасити червоною ікрою та зеленню.

Класичний рецепт оселедця під шубою

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Відварити картоплю, моркву, буряк та очистити їх. Натерти відварені овочі на терці.
  2. Нарізати цибулю маленькими кубиками, додати сіль, цукор, залити яблучним оцтом. Перемішати, залити холодною кип'яченою водою і залишити маринуватися на 10-15 хвилин. Коли маринування скінчиться, злити рідину з цибулі.
  3. Відварити, очистити та натерти на крупній терці яйця.
  4. Філе оселедця нарізати невеликими кубиками.
  5. У форму для салату послідовно викладати шари з оселедця, цибулі, картоплі, моркви, буряка, яєць, змащуючи кожний шар майонезом.
  6. Поставити страву у холодильник на декілька годин.