У ніч з 31 грудня на 1 січня українці відзначатимуть Новий рік. Традиційно на свято прийнято збиратися за столом з друзями та близькими. На Новий рік на стіл подають різні закуски та салати, серед яких і олів'є.
Олів'є з ковбасою
Інгредієнти:
- 3 картоплини
- 3 моркви
- 4-5 яєць
- 450 г зеленого горошку
- 5-6 солоних огірків
- 350 г вареної ковбаси
- 5 пучків зеленої цибулі
- 1 пучок кропу
- 250 г майонезу
- сіль, чорний мелений перець – на смак
Приготування:
- Овочі (картоплю, моркву) помити, відварити у шкірці до готовності, очистити.
- Яйця відварити до готовності, очистити, подрібнити.
- Картоплю, моркву, ковбасу та солоні огірки нарізати дрібним кубиком.
- Зелену цибулю та кріп дрібно нарізати.
- Всі інгредієнти змішати, додати сіль, перець на смак, заправити майонезом.
- Салат поставити у холодильник на дві години.
Читайте також: Альтернатива олів'є: три рецепти смачних салатів
Олів'є з курячим філе
Інгредієнти:
- 250 г куряче філе
- 1 шт. морква
- 3 шт. картопля
- 4 шт. яйця
- 125 г зелений горошок
- 1 шт. огірок солоний
- 2 шт. огірок свіжий
- 125 г майонез
- 1 пучок зелена цибуля
- сіль, перець – на смак
Приготування:
- Куряче філе залити окропом, варити 20 хвилин, дістати з води, дати охолонути, нарізати невеликими кубиками.
- Відварити картоплю, моркву, очистити, нарізати кубиками.
- Помити та подрібнити цибулю, нарізати свіжі та солоні огірки
- Відварити яйця, очистити, нарізати дрібними кубиками.
- Всі інгредієнти ретельно перемішати, додати перець, сіль.
- Заправити салат майонезом та поставити у холодильник на декілька годин.
Олів'є зі слабосолоним лососем
Інгредієнти:
- 2 авокадо
- 1 велика морква
- 2 яйця
- 170 г філе малосольного лосося (форелі, сьомги)
- 1 чашка замороженого горошку
- 2 мариновані огірки
- 2 свіжі огірки
- 3-4 гілочки кропу
- майонез, сіль, перець – на смак
Приготування:
- Моркву, яйця відварити і почистити.
- Горошок розморозити.
- Морква, яйця огірки, рибу і авокадо нарізати кубиками.
- Всі інгредієнти змішати в мисці. Поставити в холодильник на 30 хвилин.
- Дістати салат з холодильника, перед подачею на стіл додати спеції та майонез, перемішати.