UA / RU
Підтримати ZN.ua

Новорічні свята: три рецепти холодцю

Цю страву часто готують на Новий рік.

У ніч з 31 грудня на 1 січня українці відзначатимуть Новий рік. Це свято прийнято святкувати з родиною та друзями за святковим столом. На Новий рік готують різні салати та закуски, а також холодець.

Рецепт холодцю з куркою

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Курку розрізати на невеликі шматочки, покласти у велику каструлю, залити водою, довести до кипіння. Під час приготування слід обов'язково знімати пінку, щоб страва була прозорою.
  2. Додати до курки цілу цибулю та моркву.
  3. Зменшити вогонь і вари протягом п'яти годин.
  4. На четвертій годині варіння додати спеції та сіль. Дістати цибулю та моркву.
  5. Після приготування відділити м'ясо від кісток, викласти м'ясо по глибоких тарілках (або невеликий харчових боксах). До м'яса додати по розчавленому зубчику часнику.
  6. Процідити бульйон, залити ним м'ясо.
  7. Поставити у холодильник на ніч.

Читайте також: Комендантська година: чи скоротять її на Новий рік

Холодець зі свинини та яловичини

Інгредієнти:

Інгредієнти:

  1. Налити в каструлю воду, довести до кипіння, потім покласти м'ясо. Зменшити вогонь і залишити на 20-30 хвилин, до тих пір, поки не утворюється пінка.
  2. Зібрати пінку, додати в бульйон цибулю, моркву, лавровий лист, перець і сіль. Залишити варитися на повільному вогні 6 годин, потім дістати цибулю і варити ще 4 години.
  3. Дістати моркву з бульйону, м'ясо також витягти і охолодити.
  4. Процідити бульйон через марлю або сито. Розчавити часник і додати його в бульйон, в разі потреби посолити.
  5. Форму для холодцю застелити харчовою плівкою, м'ясо розібрати на шматочки.
  6. Викласти листя петрушки на форму, зверху покласти м'ясо.
  7. Залити все бульйоном і поставити в холодильник.
  8. Застиглий холодець накрити тарілкою і перевернути.

Рецепт холодцю з риби

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Рибу очистити, нарізати на шматки. Хвіст і голову викидати не потрібно.
  2. Разом із подрібненими овочами рибу викласти в каструлю, залити водою.
  3. Як тільки риба та овочі дійдуть до кипіння, зняти піну і додати трохи солі в каструлю. Після цього варити ще 20 хвилин.
  4. Дістати з каструлі рибу. Голову, шкіру та хребти чіпати не варто, вони мають залишатися у воді.
  5. Додати спеції та продовжити варити бульйон на повільному вогні.
  6. Через 40 хвилин вимкнути вогонь та процідити бульйон.
  7. За інструкцією розвести в бульйоні желатин.
  8. Шматки риби покласти в тарілку, залити бульйоном, поставити на ніч в холодильник.