UA / RU
Підтримати ZN.ua

Новорічна ніч в Києві: поліція посилила заходи безпеки

Поліцейські і нацгвардійці переведені на посилений режим несення служби.

Поліція посилила заходи безпеки в Києві напередодні новорічної ночі. На всіх святкових локаціях в столиці співробітники Національної поліції і військовослужбовці Національної гвардії нестимуть службу в посиленому режимі, повідомили в НПУ ввечері в четвер, 31 грудня.

Крім патрульних і нацгвардійців, на посилений режим служби перевели співробітників поліції діалогу, кінологів, вибухотехніків, а також рятувальників і представників інших служб і відомств у складі Міністерства внутрішніх справ.

У МВС уточнили, що в ніч на 1 січня в Україні заплановані 456 масових заходів у 412 населених пунктах. До охорони громадського порядку залучать 23 тисячі поліцейських і нацгвардійців. Правоохоронці закликають учасників масових заходів не порушувати громадський порядок і дотримуватися соціальну дистанцію.

Читайте також: Новорічна ніч: як працюватиме транспорт в Києві

Нагадаємо, 9 грудня Кабмін ухвалив постанову про посилення карантинних обмежень, які діятимуть з 8 по 24 січня. Тим же документом уряд продовжив загальнонаціональний карантин до 28 лютого, який спочатку повинен був діяти до кінця року. До кінця зими продовжений і режим надзвичайної ситуації.

Детальніше про те, чи потрібен Україні локдаун, а також яким він має бути ZN.UA поспілкувалося з керівником Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки, колишнім заступником міністра охорони здоров'я часів Уляни Супрун Павлом Ковтонюком. Подробиці - в інтерв'ю Алли Котляр "Нас чекає тривалий період дуже важкою реабілітації".