UA / RU
Підтримати ZN.ua

НМТ з біології: як до нього підготуватися

Біологія не є обов'язковим предметом на тестуванні.

Через військове вторгнення Росії в Україні зазнав змін освітній процес. У цьому році випускники шкіл складатимуть національний мультипредметний тест (НМТ) замість ЗНО. Мультитест має три блоки. Вступники можуть обрати третім блоком завдання з таких предметів, як біологія, фізика, історія України, хімія або іноземна мова. Видання Освіта.ua розповіло, як випускникам підготуватися до НМТ з біології.

Які завдання будуть входити у НМТ з біології

Усього в блоці НМТ з біології буде 30 завдань, з-поміж яких:

Читайте також: Допуск на НМТ: що треба знати учасникам мультитесту

За виконання завдань блоку мультитесту з біології вступники зможуть отримати від 0 до 46 балів.

Зміст завдань блоку НМТ з біології буде відповідати чинній програмі ЗНО з біології. Ця програма охоплює п'ять розділів, вивчення яких передбачено в шкільному курсі з біології.

Читайте також: Мультипредметне тестування: як підготуватися до НМТ з математики

Як підготуватися до тестування з біології

Якісно підготуватися до майбутнього тестування допоможе й самостійне тренування. Можна регулярно виконувати тести ЗНО-ОНЛАЙН з біології за попередні роки. Це допоможе повторити весь теоретичний матеріал, застосовуючи його на практиці.

Завдання з біології, згруповані за певними темами, які відповідають програмі, дозволять відпрацювати найбільш проблемні розділи, приділивши їм максимум уваги при підготовці.

Читайте також: НМТ: в місцях проведення тестування можуть встановити металошукачі

Якщо при виконанні тих чи інших завдань будуть виникати питання щодо правильності відповідей, абітурієнти можуть скористатися коментарями до тестів з біології минулих років, які надані провідними фахівцями з підготовки до тестування.

Усі охочі можуть виконувати тестові завдання з біології онлайн. Вони максимально наближені до запропонованих під час реального тестування. Це дозволить призвичаїтися до роботи в середовищі онлайн-тестувальників.

Раніше ми писали, які критерії підрахунку балів та оцінювання будуть застосовувати у НМТ.