UA / RU
Підтримати ZN.ua

НМТ 2023: коли в Україні відбудеться тестування

Для випускників передбачено проведення двох сесій мультитесту.

Через повномасштабне військове вторгнення РФ освітній процес в Україні зазнав деяких змін. Так, у 2023 році випускники складатимуть національне мультипредметне тестування (НМТ) замість ЗНО. Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО) оприлюднив календар проведення НМТ.

Графік НМТ у 2023 році

Наказом Міністерства освіти і науки України затверджено календарний план організації та проведення у 2023 році національного мультипредметного тесту (НМТ).

Читайте також: Мультипредметне тестування: як підготуватися до НМТ з математики

Тестування проходитиме у дві сесії:

Особи, які планують взяти участь в основній сесії НМТ мають зареєструватися з 3 квітня до 3 травня 2023 року.

До 7 травня 2023 року зареєстрований учасник матиме змогу в персональному кабінеті внести зміни (вибрати інший предмет додаткового блоку чи змінити населений пункт в Україні/ за кордоном, у якому він бажає пройти НМТ).

У додатковий період (5-12 червня) зможуть зареєструватися:

«Не пізніше ніж за десять календарних днів до початку проведення основної сесії НМТ для зареєстрованих учасників з’явиться можливість завантажити зі своїх персональних сторінок запрошення, де буде зазначено дату, час і місце проведення НМТ. Учасники ж додаткової сесії НМТ матимуть змогу дізнатися про дату, час і місце проведення тестування не пізніше ніж за три календарних дні до проведення додаткової сесії НМТ», – йдеться у повідомленні.

Коли будуть відомі результати НМТ

Інформацію про результати НМТ за шкалою 100-200 балів буде розміщено на персональних сторінках учасників тестування:

Раніше ми писали, де випускники можуть скласти пробне тестування з історії України.