UA / RU
Підтримати ZN.ua

Німеччина виділила на гуманітарні проєкти для Донбасу ще 850 тисяч євро

Допомогою зможуть скористатися мешканці міст і селищ вздовж ліні зіткнення.

Німеччина виділила додаткові 850 тисяч євро на гуманітарні проєкти в Донбасі, повідомляє посольство ФРН в Україні.

"Німеччина продовжує надавати гуманітарну допомогу в Україні: ще 850 тисяч євро на гуманітарні проєкти допомоги міжнародної благодійної організації ADRA", - йдеться у повідомленні.

Проєкт надає допомогу постраждалим від російської агресії на Сході України. Зокрема, жителям населених пунктів уздовж лінії зіткнення в Донецькій і Луганській областях.

"Допомогою зможуть скористатися люди на Сході України, які особливо постраждали від тривалого конфлікту... Заходи підуть на користь переважно літнім людям, інвалідам, одиноким матерям/батькам, багатодітним сім‘ям, а серед них і внутрішнім переселенцям", - додається у повідомленні.

Йдеться про психосоціальну реабілітацію людей із посттравматичним синдромом, серед яких багато дітей, покращення гуманітарного захисту мирних мешканців, їх забезпечення питною водою та доступ до базових послуг, насамперед медичних і соціальних. ADRA пропонуватиме нужденним також соціальні транспортні послуги.

З 2016 по 2019 роки робота організації вже була профінансована з Німеччини на 4,6 млн євро. Наступного року уряд Німеччини планує виділити на гуманітарні проєкти ADRA в Україні ще близько 850 тисяч євро. Крім того, благодійна організація внесе додаткові 200 тисяч євро з власних коштів.

Нагадаємо, навесні Німеччина виділила на проєкти Червоного Хреста в Україні майже шість мільйонів євро. Гуманітарна допомога розрахована на три роки.

Загалом цьогоріч Німеччина виділить на гуманітарні проекти 1,9 млн євро, а у 2020-2021 роках – 4 млн євро. За даними ООН, на проєкти для Донбасу необхідно 162 млн євро донорської допомоги.