UA / RU
Підтримати ZN.ua

Німеччина передасть Україні самохідні гаубиці

До них також нададуть комплект боєприпасів.

Німеччина надасть Україні сім самохідних гаубиць, заявила міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт у п’ятницю під час візиту до Словаччини, пише Reuters.

«Важке озброєння надійде з запасів Бундесверу і буде доставлено, щойно пройде технічне обслуговування протягом наступних тижнів», - повідомили Ламбрехт та начальник оборони Німечини генерал Еберхард Цорн журналістам у словацькому місті Сляч.

Очікується, що наступного тижня в Німеччині розпочнеться навчання першої групи з близько 20 українських військових, які мають досвід роботи з гаубицями радянського виробництва.

Берлін також надасть перший пакет боєприпасів для гаубиць, виготовлених німецькою оборонною компанією KMW, сказав Цорн, а подальші закупівлі боєприпасів будуть здійснюватися безпосередньо між Києвом і компанією.

Гаубиці Panzerhaubitze 2000 є одним з найпотужніших артилерійських озброєнь у складі Бундесверу і може вражати цілі на відстані 40 км.

Читайте також: Великобританія може передати Україні зброю «більш високої дальності»

Нагадаємо, минулого тижня парламент Німеччини більшістю голосів схвалив пропозицію про постачання зброї Україні, в тому числі важкого озброєння.

Також  Німеччина повідомила, що надасть Україні ще 150 млн євро кредиту, для розвитку та гуманітарної допомоги.