UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нідерланди додатково нададуть Україні 110 млн євро для відновлення енергосистеми

Всього Нідерланди планують виділити 180 млн євро.

Нідерланди додатково нададуть Україні 110 млн євро, аби допомогти пройти зиму, зважаючи на пошкоджену енергоінфраструктуру. Про це у Twitter написала міністр внутрішньої торгівлі та розвитку співробітництва Нідерландів Ліше Шрайнемахер.

«Україна готується до суворої зими. Половина її систем енергопостачання зруйновано. Найближчими місяцями на українців чекають виснажливі умови. Нідерланди забезпечить додаткові € 110 млн (€180 м загалом), щоб допомогти з енергопостачанням і укриттям цієї зими. Ми стоїмо разом з Україною», – написала Шрайнемахер.

Частину грошей планують направити на поставку комплектуючих для ремонту енергомережі, пошкодженої російськими обстрілами. Фінансування відбуватиметься через Всесвітній банк та Європейський банк реконструкції та розвитку.

Читайте також: Скільки часу піде на відновлення енергосистеми Херсонщини – прогноз ДТЕК

Як пише у своїй статті «Енергетичний терор і як його пережити» Ігор Маскалевич, ймовірно відключення електрики на 10–12 годин на добу при сильних морозах — не найжорсткіший, але водночас і найбільш реалістичний сценарій майбутньої зими. Як і часткова евакуація столиці.