UA / RU
Підтримати ZN.ua

Необхідно змінити концепцію навчання в старшій школі — Вакуленко

Батьки фактично платять за кілька предметів, необхідних для ЗНО. І це не вірний підхід.

Ситуацію, коли у старших класах учать тільки те, що потрібно на ЗНО, необхідно виправляти як батькам, так і вчителям. На цьому наголошує заступниця директора Центру ЗНО Тетяна Вакуленко.

За її словами, предмети, які складає людина для на ЗНО, - це не виключний перелік того, що їй треба знати і  що формує її свідомість.

"Освіта - це послуга,  за яку кожен з нас платить зі своєї кишені податками.  Уявіть, якби ми з вами приходили у магазин  по хліб,  платили б  за нього і поверталися без хліба.  Ви були б задоволені, вважали б,  що це нормально? Це перше. Друге ─ учням, батькам і вчителям потрібно зупинитися і зрозуміти, що  людина вчиться в школі не для того, щоб скласти ЗНО, а  для  майбутнього.  ЗНО і вступ до закладу вищої освіти ─ це лише один із можливих життєвих шляхів. Цю ситуацію потрібно виправляти, тому що це означає,  що ті мільйони,  які йдуть на освіту,  спрямовані на вивчення кількох навчальних предметів", - зазначає Вакуленко.

Докладніше про те, які зміни в ЗНО готують для випускників шкіл в 2021 році читайте в інтерв'ю Оксани Онищенко із заступницею директора Центру ЗНО Тетяною Вакуленко "«Нам кажуть, що ми забуваємо Тараса Шевченка, Івана Франка чи Лесю Українку, але це не так»"для читачів ZN.UA.