UA / RU
Підтримати ZN.ua

Недоговороздатність Будапешта і налаштованість на конфронтацію підштовхнули Київ зайняти більш жорстку позицію

Уряд Орбана кожен раз порушував прийняті рішення, прагнучи нав'язати українській стороні своє бачення статусу угорської громади Закарпаття.

Недоговороздатність Будапешта, ультимативність його вимог і налаштованість на конфронтацію підштовхнули Київ зайняти більш жорстку позицію. Так, протягом останнього року Будапешт не раз демонстрував, що досягнуті з ним домовленості щодо врегулювання конфлікту нічого не варті: уряд Орбана кожен раз порушував прийняті рішення, прагнучи нав'язати українській стороні своє бачення статусу угорської громади Закарпаття.

Про це у своїй статті для DT.UA пише Володимир Кравченко. За його словами, ще в минулому жовтні українці та угорці узгодили основні положення протоколу, який повинен був зняти проблему імплементації ст. 7 Закону україни "Про освіту". Однак потім угорський уряд вирішив не підписувати документ, що загострило ситуацію у двосторонніх відносинах.

"Будапешт був непослідовний і в своєму рішенні по назві посади "урядового уповноваженого, відповідального за розвиток Закарпатської області". Ця назва викликала протест Києва, і в Будапешті після розмови глав зовнішньополітичних відомств двох країн пообіцяли перейменувати посаду. Однак через кілька днів угорська сторона вирішила відмовитися від цієї домовленості", - зазначає оглядач.

Детальніше про угорсько-українське протистояння читайте в статті Володимира Кравченка "Ілюзія добросусідства" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".