UA / RU
Підтримати ZN.ua

Не хотів отримувати повістку і побив військового — поліція затримала порушника

Чоловікові загрожує до п'яти років за ґратами.

Поліція Глухова, що на Сумщині, затримала чоловіка, який побив військового через те, що не хотів отримати повістку. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Сумської області.

Інцидент стався влітку, 12-го липня. Тоді військовослужбовці зупинили для перевірки документів автомобіль «Opel Vivaro», яким кермував 44-річний чоловік. Спілкуючись із водієм, працівники ТЦК запропонували йому отримати повістку. Однак той відреагував агресивно, почав нецензурно лаятись та завдав удару військовослужбовцю головою в обличчя.

У поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 350 Кримінального кодексу України «Погроза або насильство щодо службової особи чи громадянина, який виконує громадський обов'язок».

Як повідомили у Нацполіції,  зрештою чоловік втік від правоохоронців до столиці, де його і затримали.

Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, порушнику загрожує до п’яти років в‘язниці.

Читайте також: Вручення повістки: чи можна від неї відмовитись

В Україні триває загальна мобілізація та воєнний стан, що введені через повномасштабне військове вторгнення РФ. Під час мобілізації призову підлягають військовозобов'язані чоловіки від 18 до 60 років, які отримують повістки.

Так, нещодавно було змінено принцип вручення повісток. Тепер це дозволено робити незалежно від місця проживання та перебування на військовому обліку. Як поводити себе під час вручення повістки, читайте у матеріалі.

Начальник Кременчуцького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки полковник Роман Сушко пояснив, чим обумовлена робота спільних груп працівників ТЦК та поліції з вручення повісток у громадських місцях.

За його словами, такі групи наразі працюють у зв’язку з тим, що багато військовозобов’язаних, які мають прибувати для уточнення даних до ТЦК, не прибувають.