UA / RU
Підтримати ZN.ua

Навчання під час війни: де б діти не навчалися, їхні оцінки будуть зараховані

Всі українські школярі зможуть отримати атестат, навіть якщо були змушені покинути свою домівку.

Через повномасштабне вторгнення РФ до України багато українців, в тому числі й діти, змушені були покинути свої домівки. Однак, де б дитина не навчалася під час війни, в Україні чи за кордоном, всі отримані нею оцінки будуть зараховані, пише Оксана Онищенко у своїй статті для ZN.UA «Документи про освіту під час війни. Три речі, які потрібно знати»

«Загалом, усі діти, які навчаються зараз не у своїх рідних школах, а також за кордоном, отримають документ про завершення навчального року. І всі їхні оцінки будуть зараховані, де б дитина не навчалася зараз: у будь-якій іншій школі, яка здійснює очне, змішане чи дистанційне навчання або екстернат. Це може бути будь-який заклад загальної середньої освіти, у тому числі і приватний. Зокрема, Атмосферна школа, Оптіма, Академія А-плюс, Ліко-школа - всі ці школи мають ліцензію та співпрацюють з Міністерством освіти і науки і органами управління освітою», – пише авторка.  

За її словами, виданий ними документ про освіту є абсолютно рівноправним із документом, який видає будь-який державний або комунальний заклад загальної середньої освіти. 

«Наголошую, що ці школи надали безкоштовний доступ до навчання на своїх платформах. Вони доступні і поза межами України», – додала Онищенко.

Читайте також: Навчання в умовах війни: як школярам довчитися та отримати атестати

Нагадаємо, через повномасштабне вторгнення Росії загинуло 136 українських дітей, ще майже 200 отримали поранення. При цьому окупанти через щоденні бомбардування та обстріли пошкоджено 570 закладів освіти, 73 з яких зруйновано повністю.