UA / RU
Підтримати ZN.ua

Навчальний рік: як проходитимуть заняття, якщо не буде світла

Роз'яснення дали у МОН.

Через війну, яку розв'язала РФ, в Україні зазнав змін освітній процес. Зокрема, новий навчальний рік може розпочатися у деяких школах раніше. Заступник міністра освіти та науки України Андрій Сташків в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів, як вчитимуться учні, якщо виникне блекаут. Про це пише «24 канал».

Він зазначив, що понад 50% українських шкіл мають генератори та котельні. Це дасть можливість проводити очне навчання у закладах освіти навіть у разі відключення світла.

Читайте також: У Львові навчальний рік розпочнуть в серпні

Сташків пояснив, що загалом ситуація по регіонах різна. Він додав, що в Україні є школи, які мають генератори й можуть забезпечити проведення освітнього процесу при відключенні світла.

«Вони зможуть забезпечити теплом, оскільки мають власні котельні. Таких шкіл, за даними, які нам надали регіони, понад 50%. Це означає, що ці школи навіть при відключенні електроенергії навчатимуться в очному форматі, якщо у них є укриття та дозволяє ситуація з безпекою», – резюмував Сташків.

Нагадаємо, коли почалися та скільки триватимуть літні канікули у школярів в цьому році.

Раніше міністр освіти і науки України Оксен Лісовий розповів, як може змінитися навчальний рік у закладах освіти та чи вплинуть на це відключення світла.