UA / RU
Підтримати ZN.ua

Науковці назвали попередні причини деформації тунелю між станціями "Деміївська"-"Либідська"

Отримано перші попередні висновки від Науково-дослідної судово-експертної установи.

У Києві Науково-дослідна судово-експертна установа надала перші попередні висновки про причини деформації тунелю, що призвело до зупинки руху поїздів між станціями "Деміївська"-"Либідська". Як інформує пресслужба КМДА, у своєму висновку науковці зазначили, що причиною є неякісні проєктні рішення з облаштування тунелю в межах аварійної ділянки. А також неякісні будівельно-монтажні роботи спорудження конструкції тунелю цієї ділянки.

Також відповідно до висновків науковців:

Читайте також: Тариф на проїзд у київському метро має бути вище за 30 гривень – директор метрополітену

КП "Київський метрополітен" виконувало всі необхідні регламентні роботи з утримання та експлуатації перегінного тунелю.
Зупинка руху поїздів цією ділянкою була своєчасною. Це дало змогу розпочати встановлення причин виникнення аварійної ситуації із залученням відповідних фахівців, а також відновлювальні роботи.

Директор Департаменту транспортної інфраструктури Руслан Кандибор зауважив, що це попередні висновки, адже експертне дослідження триває. Воно проводиться на виконання рішення міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«Остаточні результати будуть відомі після розкриття котловану. Тільки тоді експерти зможуть провести всі необхідні дослідження конструкції тунелю ззовні. Утім вже зараз ми бачимо, що причиною є неякісне проєктування та недбале виконання робіт, наслідки якого нині доводиться ліквідовувати», — сказав він.

Докладніше про ситуацію із закриттям станцій метро читайте у статті Олександра Сергієнка "Удар у спину. Хто зруйнував метро на Теремки" на сайті ZN.UA.