UA / RU
Підтримати ZN.ua

Наталю Гуменюк призначили заступницею начальника управління комунікацій ОК «Південь»

До її повноважень входитиме «все, що стосується комунікацій» оперативного командування.

Фото ілюстративне.

Фото ілюстративне.

Наталю Гуменюк, яку раніше звільнили з посади речниці Сил оборони півдня, призначили заступницею начальника управління комунікацій оперативного командування «Південь». Про це вона повідомила у коментарі «Детектор медіа».

Гуменюк повідомила, що до її повноважень «все, що стосується комунікацій» ОК «Південь». За її словами, управління, в якому вона працюватиме, створене в рамках реформи комунікації у Збройних Силах України.

Читайте також: Наталя Гуменюк може повернутися в ОК "Південь": що відомо

«Для мене це не нове призначення, але я не можу називати дат. Коли призначається офіцер на посаду – це закрита інформація. Я зараз знаходжуся на посаді заступника начальника Управління комунікацій Оперативного командування «Південь»,- повідомила Гуменюк.

Нагадаємо, Наталю Гуменюк звільнили з посади речниці Сил оборони півдня 19 квітня. Раніше про це українське військове командування просила група медійників. Тоді повідомлялось, що Гуменюк перешкоджає журналістській роботі та забороняє висвітлювати російські воєнні злочини. Журналісти також зауважили, що її дії негативно вплинули на обороноздатність півдня України.

У відповідь на заяву медійників, Гуменюк сказала, що їх твердження «не мають жодного доказу», а доступ на висвітлення трагедії на Каховській ГЕС надавався «з огляду на безпеку операцій». Вона заявила, що жодних порушень від пресцентру не було.

Після її звільнення новим очільником пресцентру ОК «Південь» став Дмитро Плетенчук. До цього він обіймав посаду речника Військово-морських сил ЗСУ.