UA / RU
Підтримати ZN.ua

Наступні два-три місяці будуть вирішальними — Данілов

Секретар РНБО заявив, що перестановки в російській армії свідчать про підвищення ставок

Наступні місяці будуть вирішальними для майбутнього війни в Україні, заявив в ефірі телемарафону секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов.

Коментуючи кадрові перестановки в російській армії Данілов заявив, що це підвищення ставок у війні.

«Два-три місяці будуть дуже важливими і вони майже будуть вирішальними у цій битві, до якої ми готуємся, і відповідно до якої готується наш ворог-агресоор», - сказав секретар РНБО.

Він також додав, що в російській армії просто використали Кадирова та Пригожина, а після того, як вони стали непотрібні, їх посунули.

«Внутрішні суперечки, які там на цей день точаться, вони будуть тільки загострюватись, і питання, коли почнеться всередині з’ясування стосунків з використанням вогнепальної зброї. БО на сьогодні там існують уже 3,5 армії – окрема армія Кадирова, окрема армія Пригожина, армія, яка є в збройних силах Росії, яка не поважає ані Кадирова, ані Пригожина, і окремо силові структури намагаються собі формувати ще окрему армію», - додав секретар РНБО.

Він також зазначив, що незабаром в України буде з’являтись таке озброєння, яке для багатьох було неочікуваним

«Буде і обов’язково і техніка, і зброя, буде обов’язково і наступ і ми обов’язково виженемо з усіх наших територій тих терористів, які вдерлися. Включно з усіма з територіями, що б там не казали деякі діячі», - зазначив Данілов.

Читайте також: Від перестановки доданків сума не змінюється: CNN про кадрові зміни у російській армії

Напередодні стало відомо, що російське військове керівництво призначило новим командувачем Об'єднаного угруповання військ, яке воює проти України, начальника Генерального штабу РФ Валєрія Гєрасімова.  Водночас попереднього керівника генерала Сєргєя Суровікіна понизили - тепер він буде заступником. 

Нагадаємо, що бойовики ПВК Вагнера публічно облаяли Валерія Герасимова через брак боєприпасів