UA / RU
Підтримати ZN.ua

Напад зі смертельним результатом: Стерненко розповів свою версію замаху на нього

Через два роки активіст згадав подробиці фатального вечора.

Громадський активіст, колишній лыдер одеського "Правого сектора" Сергій Стерненко розповів подробиці нападу на нього, яке сталося два роки тому і призвело до смерті одного з нападників. Цей інцидент розслідується вже два роки, а нещодавно чинний генеральний прокурор України Ірина Венедіктова заявила, що Стерненку оголосять підозру "у будь-якому разі".

Свою версію подій через два роки Стерненко розповів "Радіо НВ".

"Того вечора, коли на мене напали, я повертався додому разом зі своєю дівчиною. Коли ми підходили до нашого дому, нам назустріч почали дуже швидко йти (майже бігти) двоє чоловіків, які, порівнявшись зі мною, почали завдавати мені удари. Я почав відбиватися від них з допомогою ножа, завдав їм тілесних ушкоджень. Вони, своєю чергою, поранили мені ліву руку в трьох місцях. Після того, як я фактично відбився від них, вони побігли в різні боки: один побіг в одному напрямку, а другий - в іншому.

Я подумав, що варто когось з них спробувати затримати, тому що поліція, очевидно, їх би потім не шукала. І на досить великій відстані 20-30 метрів від одного з нападників, Івана Кузнєцова, я почав йти по його маршруту і побачив, що він падає на землю. За, можливо, три-чотири метри не доходячи до нього я побачив, що він поранений, викликав йому швидку. А далі вже помітив, що і я поранений, почав зупиняти собі кровотечу і увімкнув трансляцію на Facebook", - розповів Стерненко.

Читайте також: Венедіктова обговорювала з Аваковим справу Стерненка, хоча її розслідує СБУ

Напередодні Стерненко повідомив, що знає про наміри СБУ та Офісу генпрокурора повідомити йому про підозру в умисному вбивстві і відправити до СІЗО.

Під час нападу на Стерненка був убитий 25-річний Іван Кузнєцов. Другого нападника – 30-річного Олександра Ісайкула поліція відпустила в статусі свідка. Це був вже третій збройний напад на Стерненка. Під час першого він отримав різані рани, під час другого – вогнепальне поранення.

У жовтні 2019 року ГПУ забрала справу Стерненка з поліції і передала в Головне слідче управління СБУ у зв'язку з можливою причетністю одеських поліціянтів до організації нападу на активіста.

Докладніше читайте в статті оглядача ZN.UA Інни Ведернікової "Справа Стерненка. Хроніки реваншу".