UA / RU
Підтримати ZN.ua

Наливайченко пообіцяв відмовитися від статусу учасника АТО

Екс-глава Служби безпеки хоче " зняти всі інсинуації" навколо ситуації " про нього і статус учасника бойових дії ".

Колишній глава СБУ Валентин Наливайченко пообіцяв відмовитися від отриманого статусу учасника АТО.

"Я відмовляюся від статусу учасника бойових дій, як ніколи не пришивав собі генеральських погонів і не брав найсолодші посади", - написав Наливайченко в неділю на своїй сторінці у Фейсбуці, додавши, що "вже завтра оформить всі необхідні документи для цього".

Він також пояснив, що отримав цей статус автоматично, у відповідності з законом: "З перших днів агресії і під час її розгортання не штовхався в передвиборних штабах і теплих офісах, а працював над плануванням, розгортанням і координацією антитерористичної операції, у тому числі і в зоні її проведення".

Інформацію про те, що Наливайченко оформив собі статус учасника АТО, раніше в ефірі програми Шустер Live повідомив представник Центру сприяння звільненню заручників Юрій Тандіт. Сам Наливайченко, який також був присутній в студії, ніяк не прокоментував це. Проте пізніше його колишній помічник з СБУ Маркіян Лубківський у Фейсбуці гнівно заявив, що його колишній шеф отримав статус учасника АТО законно.

Зазначимо, що президент Петро Порошенко вважає, що статус учасника АТО повинні отримувати тільки особи, які безпосередньо задіяні в операції на місцях, а регулярні службові відрядження не можуть бути підставою для його отримання.

Верховна Рада 18 червня звільнила Наливайченка з посади голови СБУ, погодившись з пропозицією президента Петра Порошенка.

Як писала у статті "Шпигуне, йди геть!" у ZN.UA головний редактор Юлія Мостова, як політична заготовка Валентин Наливайченко потрапив на перехрестя багатьох доріг: його люблять американці; він, як професійний розвідник, уміє подобатися людям; його вважають правоцентристом, борцем з корупцією і патріотом; у нього чудові стосунки з усіма власниками електоратоманіпулюючих ЗМІ; він може створити свою партію, розцвісти в "Укропі" чи пригодитися в "УДАРі". Він - амбіційна форма, чию порожнечу можуть заповнити великі спонсори, які заповнювали цю саму порожнечу в "лідерах" Майдану - Яценюку, Кличку і Тягнибоку.