UA / RU
Підтримати ZN.ua

Начальник підрозділу "Південно-Західної залізниці" розтратив 400 тисяч гривень

Службовцю загрожує до восьми років ув'язнення.

Правоохоронці повідомили начальника підрозділу Державного територіально-галузевого об'єднання "Південно-Західна залізниця" про підозру у розтраті 400 тисяч гривень, повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Під час слідства було встановлено, що у 2015 році приватне підприємство, відповідно до договору, поставило на ДТГО "Південно-Західна залізниця" фільтруючі протигази вартістю майже 400 тисяч гривень.

"Проте з'ясувалося, що всупереч умов договору підприємство здійснило поставку протигазів не 2015 року випуску, а 1988-1991 та 2010-2012 років", - наголошують прокурори.

Підозрюваний, який діяв в інтересах приватного підприємства з метою власного збагачення, знаючи про те, що договір поставки не виконано належним чином, підписав електронне платіжне доручення у банківській системі. Таким чином підприємству були перераховані кошти у розмірі майже 400 тисяч гривень.

Наразі службовцю інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 статті 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Йому загрожує до восьми років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Нагадаємо, раніше оперативники СБУ затримали у Києві директора КП "Київоблбудінвест". На станції метро "Театральна" він отримував 12200 доларів хабара. Цей "відкат" затриманий вимагав за переказ на рахунок приватного підприємства коштів за будівництво дитячого садка у Київській області.

Раніше Служба безпеки затримала у Харкові двох співробітників Державної фіскальної служби за підозрою в отриманні хабара. Підполковник і майор податкової служби вимагали у місцевого підприємця 40 тисяч доларів за повернення вилученого під час обшуку майна та непритягнення його до кримінальної відповідальності.